Du har fortjent at slappe af

Har du en stresset hverdag og går alt op i de daglige strabadser? For en typisk børnefamilie er der mange praktiske ting der skal gå op i en højere enhed. Dette gælder alt fra at handle ind til ugen og smøre madpakker til at hente og bringe børnene i institutioner på dagligbasis. Det hele går meget stærkt, når man har børn farende rundt omkring en hele tiden. Man har et billede af den ideelle forældre skal tilbringe alle ens vågne timer på sine børn eller på praktiske gøremål. Man kan derfor godt have brug for at træde lidt tilbage fra dagligdagen, så du kan koncentrere dig om at være den bedste forældre.

Den indre ro

For at kunne nyde og være fuldt ud til stede for ens børn, kræver det at man kan finde en ro i noget. Det er vigtigt at have alene tid, så du kan få ro inden den næste leg starter. Det kan være svært at finde tid i den stramme kalender, men det kræver ikke meget tid lige at trække sig lidt tilbage.

Vi har forskellige metoder til hvordan vi kan afstresse og slappe mest muligt af. Men det mest væsentlige er, at kroppen får slappet af og kan finde lidt ro i en travl hverdag. Du kan eksempelvis sætte din yndlingsmusik på og sætte dig en massagestol, hvor du bare nyder at gøre noget godt for dig selv. På den måde opnår du, at din krop også bliver afslappet.

Den gode forælder

Du bliver ikke en dårlig forælder bare ved at du nyder stilheden væk fra dagligdagen. Husk dig selv på at du netop bliver en god forælder ved at koble af, så du efterfølgende har mere overskud over at være sammen med dit barn. Det er vigtigt at du prioriterer dig selv, når tiden tillader det. Du vil opleve fornyet energi, som du kan give videre til børnene og parforholdet – dermed bliver du en god forælder. Husk dig selv på det i det daglige – også når det ser mest uoverskueligt ud. Mind dig om at gøre det et par gange om ugen og find den gode rytme for dig. Det behøver ikke at tage den store tid at koble lidt af og du vil hurtigt finde ud af, at minutter vil have en stor effekt. Det vil i sidste ende gavne hele familien og jeres overskud. Så træk dig tilbage uden dårlig samvittighed og kom tilbage med fornyet energi til din familie!l